dutch

Inspiratiedag

Een dag boordevol inspiratie speciaal voor gecertificeerde Reis door het Lichaam docenten. Dit jaarlijks terugkerende event vindt plaats op de Oscar Romeroschool in Rotterdam.

 

Investering

€195,00 excl. btw

Inclusief koffie, thee en lunch

IMG_0533
IMG_0471
IMG_0517

Inspiratiedag 2022

Dit jaarlijks terugkerende event is er voor jou als Reis door het Lichaam docent om je te laten prikkelen en nieuwe inspiratie op te doen middels verschillende workshops gegeven door externe professionals. Daarbij is het een mooie kans en gelegenheid je collega Reis door het Lichaam docenten (weer) te ontmoeten. Er is ruimte om elkaar te leren kennen, ervaringen te delen en elkaar te inspireren en supporten.
Inspiratie
Verbinden
Delen

Praktische details

Datum

Zaterdag 24 september 2022 

Tijd

10:00 – 17:00 uur

(inloop 09:30)

Locatie

Oscar Romeroschool te Rotterdam.
Isaäc Hubertstraat 151, 3034 CS Rotterdam

Inbegrepen

 Koffie, thee en lunch en heel veel inspiratie 🙂

Bereikbaarheid

Makkelijk bereikbaar met OV
Betaald parkeren

Workshops inspiratiedag 2021

Workshops voor 2022 worden spoedig bekend gemaakt.

Maartje Jaspers

Danstherapeute en docent

Workshop 1: Dans door de ontwikkelingspsychologie.

Danstherapeutische technieken voor kinderen

Achtergrond spreker

Maartje Jaspers, moeder van 3, 1 dochter en 2 zoons, en bonusmoeder van 2 meiden. Ze woont samen met Pim in een voormalige school en vooroorlogse villa die ze hebben gered van verder verval. Professioneel heeft ze een internationale carrière als theatermaker, choreograaf, dansdocent en danser achter de rug, waarbij ze als dans en theaterdocent 10 jaar bij de Forensische zorgspecialisten heb gewerkt. Nog steeds voed ze zichzelf door te dansen en af en toe les te geven. In de toekomst wil ze het choreograferen en therapie combineren.

Vanuit de ervaring in het therapeutische veld en de wens naar meer kennis en kennis kunnen delen is ze de masteropleiding danstherapie gaan volgen aan Codarts, Rotterdam. Ze werkt nu ruim 5 jaar met kinderen, jongeren en hun ouders als danstherapeut bij resp. Juzt en kindertherapie praktijk Brabant. Ook werkt ze met volwassenen met individuele hulpvragen in haar eigen praktijk, praktijk Sprankelenborg en heeft ze met mensen gewerkt met een meervoudige beperking bij Bartimeus. Haar expertise ligt in psycho-trauma gerelateerde en/of systemische hulpvragen waarbij ze altijd uit gaat van wat er zich in het lijf aandient en wat het wil vertellen. Expliciet maken wat nog impliciet is. Ook is ze docent aan de enige HBO opleiding danstherapie in Nederland, aan hogeschool Zuyd waar ze haar kennis en kunde deelt. Dit doet ze ook middels het geven van workshops en lezingen.

Inhoud workshop

In deze workshop neemt Maartje je mee in het werken met dans en bewegingstherapie in de kind en jeugd sector. Je gaat dansend de verschillende ontwikkelingsstappen in beweging die de mens doorloopt, doorwerken waarbij je wordt uitgenodigd eigen inzichten op creatieve wijze vast te leggen.
Daarna maakt ze de verbinding met de stappen/fases die ze als danstherapeut doorloop in een therapeutische traject in de mentale kind en jeugdzorg. Deze laat ze je, uiteraard in het kort, ervaren, waarbij een eigen vraag centraal gaat staan. Ook zal ze ingaan op de verschillen werkzame elementen van dans in het therapeutische werken. Uiteraard zal er ruimte zijn voor uitwisseling en vragen.

Nele Geuns (BE)

Ergotherapeute

Workshop 2: Prikkelverwerking bij kinderen in het regulier en speciaal onderwijs

Praktische tips en strategieën.

Achtergrond spreker

Nele Geuns is een Belgische ergotherapeute een werkt aan The International School of Brussels. Naast haar bachelor in ergotherapie heeft ze ook een diploma voor speciaal onderwijs en heeft ze zich verdiept in sensorische informatie verwerking (prikkelverwerking). Ze is een groot voorstander van inclusie en houdt van de uitdaging om manieren te zoeken om een ideale leeromgeving te creëren voor ELK kind. Ze is ervan overtuigd dat elk kind uniek is en het recht heeft om te stralen in zijn of haar omgeving!

Inhoud workshop

De workshop zal een inleiding zijn op sensorische informatieverwerking. Wat zijn onze zintuigen? Hoe verwerken we de constante stroom van prikkels en wat kunnen we doen als deze verwerking niet zo vlot verloopt? De focus ligt op praktische tips en tools hoe we kinderen, met en zonder beperking (ADD, ADHD, autisme, down syndrome etc.), kunnen ondersteunen in hun omgeving.

Tijdens deze workshop zal je o.a. door middel van oefeningen zelf de prikkelverwerking ervaren van een kind met en zonder beperking om je zo beter te kunnen inleven en je lessen te kunnen afstemmen op de behoefte van het kind. Kortom: een waardevolle workshop om niet te missen!

Agenda inspiratiedag 2022

Volgt spoedig.

Shopping cart

0
image/svg+xml

Geen producten in de winkelwagen

Continue Shopping